diumenge, 9 de desembre del 2012

Cupcakes de llimona i xocolata

Us presento els meus primers cupcakes!! Sí sí, les magdalenes aquestes decorades que fan tan bona pinta!! Aiii, m'encanta el blog de l'Alma, Objetivo: cupcake perfecto, és una crac dels cupcakes!! 
Jo els vaig fer de llimona i de xocolata, la veritat és que els de llimona van triomfar moltíssim, sinó pregunteu als de la feina!! Els de xocolata em van quedar massa dolços, però és que vaig modificar una mica la recepta original, jejeje!
Per ser la meva primera experiència amb la mànega pastissera... trobo que me'n vaig sortir prou bé!

Pels de llimona vaig fer servir una recepta que vaig trobar per internet i em va encantar, és aquesta! Ah, i els vaig decorar amb cagarrets de colors.


Ingredients pels cupcakes de llimona (12 cupcakes grans):

- 110 g de mantega sense sal a temperatura ambient
- 225 g de sucre
- 2 ous mitjans
- 250 g de farina
- 1 culleradeta i ½ de llevat
- 100 ml de llet
- 1 llimona mitjana (la pell ratllada i el suc)

Preparació:

- Escalfar el forn a 180ºC
- Tamissar la farina i el llevat i reservar
- Barrejar la llet amb el suc i la ratlladura de la llimona i reservar
- Batre la mantega i el sucre en un bol, fins que quedin ben integrats. Afegir els ous (un a un)
- Afegir de manera intercal·lada la barreja de farina i llevat i la de llet i llimona, sense deixar de batre
- Repartir la mescla a les càpsules, omplint-les 2/3 parts
- Posar al forn uns 20-22 minuts, a una alçada intermèdia, amb el forn encès dalt i baix i sense ventilador (comprovar si estan fetes amb un escuradents; si surt net és que estan a punt)
- Deixar refredar abans de decorar

Ingredients pel Buttercream de llimona (per 12 cupcakes baixets o per 6 cupcakes ben plens):

- 150 g de mantega sense sal a temperatura ambient
- 240 g de sucre glass tamissat
- 1 llimona ratllada i exprimida (utilitzarem la pell i 3 cullerades del suc)

Preparació: 

- Batre la mantega amb el sucre glass, fins que quedi una crema blanca
- Afegir la ratlladura i el suc de la llimona, i seguir batent fins que quedi tot ben integrat
- Omplir la mànega pastissera amb la buttercream... i a decorar!!

Els cupcakes de xocolata els vaig fer seguint la recepta de l'Alma, però la decoració és una mica diferent (vaig posar ametlles i un quadradet de xocolata amb llet): 



Ingredients pels cupcakes de xocolata (per 6-8 cupcakes, segons la mida):

- 2 ous
- 140 g de sucre
- 115 g de farina
- 120 g de mantega
- 2 cullerades i ½ de cacao en pols sense sucre (jo no en tenia i vaig agafar del preparat instantani a la tassa… però va quedar massa dolç!)
- 1 culleradeta de llevat Royal
- 1 culleradeta d’extracte de vainilla
- 60-70 ml de llet

Preparació:

- Escalfar el forn a 160ºC
- Barrejar la llet amb l’extracte de vainilla
- Tamissar la farina, el cacao i el llevat
- Batre la mantega i el sucre fins que quedi ben cremós. Afegir els ous, un a un
- Afegir de manera intercal•lada la mescla de farina llevat i cacao, i la mescla de llet i vainilla
- Repartir la mescla entre les càpsules dels cupcakes, sense passar dels 2/3
- Fornejar 22-24 minuts, o fins que en punxar-los amb un escuradents, aquest surti net
- Treure del forn i deixar refredar en una reixeta

Ingredients pel buttercream de xocolata:
- 100 g de xocolata amb llet
- 250 g de mantega
- 250 g de sucre glass
- 1 cullerada de llet
- 1 culleradeta d’extracte de vainilla

Preparació:

- Fondre la xocolata al bany maria. Deixar que s’atemperi (no ha d’estar ni calenta ni dura!)
- Batre la mantega amb el sucre glass, la llet i la vainilla
- Quan quedi ben homogeni, afegir la xocolata sense deixar de batre
- Omplir la mànega pastissera amb la buttercream… i a decorar!


Jo vaig fer servir motllos individuals de silicona, però crec que són millors els paperets de colors perquè així si els reparteixes no has d'anar demanant a la gent que et retornin el motllo!! A més, són moníssims, i n’hi ha de mil colors i dibuixos!! Però llavors has de tenir una base per fer magdalenes... Ja sabeu quina va ser la meva següent adquisició, eh! jejejejejeje!!

Aquests els podeu provar de fer, que són facilíssims, de veritat!! Salut!

5 comentaris:

  1. Hola Cris!! M' encanta la ideia del blog i per cert m' encantes les teves postres!
    T' aniré seguint...
    Et convido que aquest dissabte passis xl meu showroom , hi ha una noia amb una paradeta que es diu mamy cakes!
    Un petonet i molta sort a la teva nova adventura
    Abalorio queen.blogspot.com

    ResponElimina
  2. Gràcies, ja he vist que tú també ets una artista, a veure si puc passar-me dissabte! Petons!

    ResponElimina