dimecres, 26 de desembre del 2012

Carlota a la xocolata

Per fer aquest postre m'he basat en les receptes de El libro de oro del chocolate i del bloc Unodedos. El llibre el vaig veure a casa d'una amiga, i fullejant-lo vaig trobar aquesta recepta que em va encantar, ja que sóc fanàtica de la xocolata blanca... mmm!!! A més, m'encanta la forma.


El pastís consta d'un pa de pessic de xocolata, una crema de vainilla i un farcit de xocolata blanca. Es posa el pa de pessic pla, s'unta amb la crema i s'embolica com si fos un braç de gitano. Després es fan tallets i es posen per les parets d'un bol rodó. Es farçeix i se li posa una tapa, feta també del mateix pa de pessic de xocolata. I després se li dóna la volta. És llarg però no costa tant, i va quedar molt bo, us ho asseguro!! Us passo la recepta! 


Pa de pessic de xocolata

Ingredients:

- 135 g de farina
- 40 g de cacao amarg
- 7 ous
- 90 g de sucre
- 100 g de melmelada (opcional)

Preparació:

- Escalfar el forn a 180ºC
- Tamissar la farina i el cacao i reservar
- En un bol, batre 4 ous i 3 rovells amb la meitat del sucre
- Muntar les 3 clares restants a punt de neu juntament amb el sucre restant
- Incorporar de manera intercal·lada la farina i les clares al bol on tenim els ous i rovells, sense parar de remenar i fins obtenir una crema homogènia
- Folrar un motllo de 30 x 35 cm amb paper de forn i posar la mescla a l’interior
- Posar al forn 10-12 minuts
- Deixar refredar i treure del motllo
- Marcar un cercle amb un motllo de puding d’uns 20 cm de diàmetre i reservar (és la tapa)
- Tallar el pa de pessic que queda de manera que obtinguem 2 tires
- Preparar la crema de vainilla:

Crema de vainilla

Ingredients:

- 250 g de mantega
- 170 g de sucre glass tamissat
- 1 cullerada d’essència de vainilla
- 200 ml d’aigua

Preparació:

- Tamissar el sucre glass
- Batre la mantega i afegir gradualment el sucre glass tamissat, fins obtenir una crema
- Afegir la vainilla i seguir remenant
- Bullir l’aigua i afegir-la poc a poc a la crema
- Reservar a la nevera

- Un cop tenim la crema, la distribuïm uniformement sobre les tires de pa de pessic, formant una capa d’uns 5 mm de gruix
- Formar 2 rotllos (tipu braç de gitano)
- Deixar refredar a la nevera durant 10 minuts perquè la crema solidifiqui
- Treure els rotllos de la nevera i tallar-los en discs d’aproximadament 1 cm
- Folrar el motllo de puding amb film transparent i cubrir-lo amb els discs de pa de pessic, intentant omplir tots els forats
- Preparar el farcit de xocolata blanca:

Farcit de xocolata blanca

Ingredients:

- 400 g de xocolata blanca
- 6 rovells d’ou
- 3 clares d’ou
- 50 g de sucre
- 200 ml de llet
- 3 culleradetes de gelatina en pols
- 300 ml de nata

Preparació:

- Trossejar la xocolata en un recipient gran i reservar
- Batre els rovells d’ou amb el sucre fins que quedi homogeni
- Bullir la llet en un pot a foc mig i retirar del foc
- Afegir la meitat de la llet a la mescla d’ou i sucre, sense deixar de remenar
- Abocar la mescla al pot on tenim la llet restant
- Col·locar-ho al foc un altre cop
- Remenar amb una cullera de fusta fins obtenir una mescla densa
- Retirar del foc i abocar la crema sobre la xocolata
- Remenar-ho tot fins que la xocolata quedi ben dissolta i s’obtingui una crema densa i homogènia
- Dissoldre la gelatina en 3 cullerades d’aigua bullint i agregar-la a la mescla, remenant bé
- Deixar refredar
- Muntar la nata i afegir-la delicadament a la mescla de xocolata freda (queda com una mousse)
- Muntar les clares i afegir també amb compte
- Reservar a la nevera

- Agafar el motllo de púding que tenim amb els discs de pa de pessic i omplir-lo amb el farcit
- Posar la tapa de pa de pessic que tenim reservada
- Deixar refredar a la nevera durant almenys 2 hores (millor deixar fins al dia següent)
- Abocar-lo sobre un plat, girant el motllo
- Opcionalment es pot bullir la melmelada d’albercoc amb una mica d’aigua i es pot pintar el pastís just abans de servir-lo



Jo no vaig fer servir exactament els motllos de la recepta perquè no en tenia d'aquesta mida. El braç de gitano no em va quedar del tot bé, se'm trencava i per això els espirals no estan perfectes... i el farcit l'hauria hagut d'apretar bé per tapar tots els forats. Malgrat això... crec que va quedar prou bé, fins i tot me'n van sortir dos de petits!! 

2 comentaris:

  1. Ostres!! Quina bona pinta!! I jo tinc el llibre aquest del xocolata però sempre que el miro veig complicades les receptes, està clar que el tindré que mirar amb més carinyo!! Felicitats perque té una pinta estupenda!! Per cert soc la Sandra perque no sé si surt qui escriu!!

    ResponElimina
  2. Si t'animes a fer-lo, ves pas a pas i veuràs com no és tan difícil!! i estava boníssim, t'ho assegura una fan de la xoco blancaaa!!!!
    Pensava que ningú em llegia, jejeje!!
    Em surt anònim ;) petons!!

    ResponElimina