dijous, 6 de desembre del 2012

Primers Cakepops!

Avui us explicaré el primer curs que vaig fer. Era de Cakepops, i el vaig fer a Waräochocolates. La veritat és que em va ser molt útil. Després del curs em vaig animar a buscar mil coses per internet, vaig descobrir que hi ha moltíssima gent aficionada a aquest món... i vaig començar a comprar material, i a voler fer moltíssimes coses més! Així que va ser un bon curs!!! I el vaig fer súper ben acompanyada, amb els de la feina i amb l'Ivan. Com vem riure!!

Però per començar... què és un cakepop? Doncs és una boleta de pastís enganxada a un pal, com si fos un xupa-xup però tou, de pa de pessic. S'envolta amb una capa de xocolata i es pot decorar de mil maneres diferents! La crac dels Cakepops és Bakerella, us recomano la seva web, però se'n poden fer de més sencills per començar. 

Aquí teniu el resultat del curs, i una explicació de com es fan. Aquests són més o menys fàcils de fer, però s'ha de tenir molt de temps i paciència si és el primer cop!!


Per fer els cakepops es necessita un pa de pessic i una crema, que s'han d'unir i amassar bé. Es fan les boles, se'ls clava un pal i se suquen a la xocolata desfeta al bany maria. I finalment es decoren. Sembla fàcil, eh? Doncs sí, però porten el seu temps.

El pa de pessic pot ser qualsevol: de xocolata, de vainilla, de iogurt, el Madeira Sponge Cake (que ja us l'explicaré algun dia)... Us deixo alguna recepta per aproximadament 25 cakepops, però pot fer-se servir qualsevol altre recepta. Fins i tot es poden utilitzar el que et sobra de fer magdalenes, pastissos...  

La crema pot ser un glassejat de vainilla o de xocolata, però també es pot aprofitar algo líquid tipu dolç de llet o formatge Philadelphia. Us poso la recepta d'un parell de cremes.


Pa de pessic de vainilla:

Ingredients:

- 100 g  de mantega sense sal a temperatura ambient
- 120 g de sucre
- 150 g de farina de reposteria
- 1 cullerada de postre de llevat Royal
- 2 ous mitjans
- 1/2 cullerada de postre d'essència de vainilla

Preparació:

- Escalfar el forn a 180ºC
- Batre la mantega en un bol fins que quedi cremosa
- Sense deixar de batre, afegir el sucre i la vainilla
- Afegir els ous (un a un)
- Tamissar la farina i el llevat, i afegir-ho lentament a la mescla, sense deixar de batre i fins que quedi una massa homogènia
- Abocar la mescla en un motlle o safata per al forn
- Posar-ho al forn durant uns 25-30 minuts (depenent del forn)

Pa de pessic de xocolata:

Ingredients:

- 100 g  de mantega sense sal a temperatura ambient
- 100 g de sucre
- 100 g de cacao en pols tamissat
- 125 g de farina de reposteria
- 1/2 cullerada de postre de llevat Royal
- 2 ous mitjans

Preparació:

- Escalfar el forn a 180ºC
- Fondre la mantega i el sucre al bany maria (remenar amb una pala de fusta o de plàstic fins que quedi tot ben barrejat)
- Afegir a la mescla el cacao en pols i seguir remenant
- Afegir els ous (un a un), intercal·lant-los amb la farina i el llevat (prèviament tamissats). Remenar fins que quedi tot ben integrat
- Abocar la mescla en un motlle o safata per al forn
- Posar-ho al forn durant uns 20-25 minuts (depenent del forn)

Crema de vainilla:

Ingredients:

- 135 g de sucre glass tamissat
- 2 cullerades de mantega (sense sal) a temperatura ambient
- 2 cullerades de llet
- 1/2 cullerada de vainilla

Preparació:

- En un bol, batre la mantega fins que es torni cremosa
- Barrejar la llet amb la vainilla
- Sense parar de batre, afegir el sucre glass poc a poc, intercal·lant-lo amb la llet i la vainilla fins que quedi tot ben integrat

Crema de xocolata:

Ingredients:

- 100 g de sucre glass 
- 75 g de cacao en pols 
- 3 cullerades de mantega (sense sal) a temperatura ambient
- 6 cullerades de llet (o més)

Preparació:

- En un bol, batre la mantega fins que es torni cremosa
- Tamissar el sucre glass i el cacao en pols
- Sense parar de batre, afegir el sucre glass i el cacao poc a poc, intercal·lant-lo amb la llet i fins que quedi tot ben integrat

Un cop fet el pa de pessic, es treu del forn i es deixa refredar sobre una reixeta. Quan està fred, es talla i s'esmicola de la següent manera: s’agafen els trossos grans i es freguen entre ells, formant molletes, que es recullen en un bol. Dóna un gust! 

Un cop feta la crema, es barreja amb el pa de pessic esmicolat i es forma una massa, que s’ha d’amassar bé amb la mà. Es deixa reposar a la nevera una estona, i llavors es fan les boles (o altres formes) amb la mà i es van deixant sobre una safata amb paper de forn perquè no s’enganxin. Es poden pesar si es volen fer totes de la mateixa mida!! Es deixen una bona estona a la nevera (o 5 minuts al congelador, si es té molta pressa). 

Boles i cons de pa de pessic de vainilla amb crema de xocolata


Per una altra part, es fon xocolata negra (o amb llet) al bany maria. S’agafa el pal i es mulla la punta a la xocolata fosa. Es deixa escórrer una mica i a continuació es clava el pal a la bola, sense endinsar-lo massa per no travessar-la. Es tornen a posar a la nevera, per mantenir-los en fred (és important perquè no caiguin!)

Cakepops fets amb el Madeira Sponge Cake i crema de vainilla 



Passada una estona, es treuen de la nevera, s’agafen pel pal i se suquen a la xocolata fosa. Només una miqueta, no cal passar-se! Es treuen de la xocolata i se’ls hi dóna unes quantes voltes per escórrer-los bé. Millor donar uns copets a la mà per treure tot l’excés de xocolata i perquè no regalimin, mentre se’ls hi fa voltes!! 


També es pot utilitzar xocolata blanca fosa al bany maria i tenyida amb algun colorant en base oli o glicerina (no en base aigua!), però costa bastant que quedi ben líquida.

Es deixen assecar una mica en vertical (per exemple clavats en un pòrex o en un got ple d’arròs). Quan estan a punt d’assecar-se del tot, s’hi posa la decoració (sprinkles pels amics). Cagarrets o boletes de colors, perles, confeti, ametlles, cors, sucre de colors... ah, i aquí sí que queda molt bé la xocolata blanca tenyida i aplicada amb un biberó o similar fent-hi ratlles, punts o espirals!

Aquests són 2 dels cakepops fets al curs de Waräo. Vem fer pa de pessic de vainilla amb crema de vainilla i pa de pessic de xocolata amb crema de xocolata, però ja heu vist que es poden fer mil combinacions diferents!! Que vagi de gust!


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada