divendres, 26 de juliol del 2013

Pastís obert amb floretes, per l'aniversari de la mama!

 

Aquest patís el vaig fer per cel·lebrar l'aniversari de la meva mare. Vem fer un sopar a la Masia, un restaurant d'aquí Sitges, i jo em vaig encarregar dels postres. Van quedar ben contents, però clar... són tots molt poc objectius, jejejeje!!!



La idea  inicial la vaig treure d'aquí: Pastís obert de cors, de Tartafantasia, però va evolucionar a mida que l'anava fent. Havia de ser un pastís amb una mica de volum, però el fondant blanc se'm va anar trencant i vaig acabar fent-lo obert del tot i decorat amb floretes, i va quedar prou bé.  
Suposo que em va faltar posar-li paper de cuina pels costats per aguantar el fondant mentre encara estava tou... però aquest truquillo encara no el sabia!!


La recepta del pastís és la típica dels iogurts de llimona... me la va passar ma cosina fa mil anys, us la poso a baix. El motllo que vaig fer servir és de 24 cm.
Vaig fer servir buttercream tenyida amb colorant taronja per farcir-lo i cobrir-lo. I el vaig decorar amb fondant taronja, blanc i groc, com es veu a les fotos.
Per acabar de decorar-lo li vaig posar una cinta taronja a la base, i les espelmes que havia comprat. Ja veieu, ben fàcil, a veure si us agrada! Petons i felicitats, mare!!


Pa de pessic de llimona

Ingredients:

- 2 iogurts de llimona
- 4 mides de iogurt de farina
- 3 mides de iogurt de sucre
- 1 mida de iogurt d’oli
- 1 sobre de llevat Royal
- 4 ous
- 1 llimona

Procediment:

- Encendre el forn a uns 180-200ºC
- Posar els iogurts en un bol
- Mentre es va remenant, afegir-hi el sucre, l’oli i els ous
- Mesclar la farina i el llevat en un plat. Tamisar-ho i afegir al bol on tenim la mescla anterior, barrejant bé fins que quedi ben homogeni
- Ratllar la pell de la llimona i afegir-la al bol (també podem afegir-hi unes gotes de llimona)

- Engrassar el motllo amb una mica d’oli. Posar-hi paper de forn (a les parets del bol també perquè creixi de manera homogènia)
- Abocar el contingut del bol al motllo
- Posar al forn uns 40 minuts aproximadament (segons el forn). No obrir el forn fins a l’últim moment, quan es pot comprovar si està cuit de dins amb un escuradents
- Treure del forn i deixar refredar sobre una reixeta


Buttercream

250g de sucre glass tamissat
250g de mantega a temperatura ambient

- Batre la mantega i afegir poc a poc el sucre glass
- Tenyir amb el colorant desitjat (taronja, en aquest cas)
- Obrir el pastís pel mig i farcir-lo amb la buttercream
- Tancar el pastís i cobrir-lo amb la mateixa crema
- Deixar-lo a la nevera almenys 30 minuts

Decoració

- Estirar fondant taronja i tallar una rodona, de la mida del pastís. Posar a sobre del pastís.
- Tallar una rodona de paper de forn i posar a sobre la rodona taronja
- Estirar fondant blanc i cobrir el pastís completament. Ajudar-se amb els allisadors de fondant!
- Marcar amb escuradents el centre i els extrems per on volem tallar
- Tallar amb un ganivet o bisturí i aixecar amb compte la part blanca
- Treure el paper de forn
- Estirar fondant groc i taronja per fer les lletres i les flors. Enganxar-les amb pega comestible
- Posar una boleta al centre de les flors
- Decorar amb la cinta i les espelmes