dissabte, 16 de març del 2013

Galetes del Mickey i la Minnie Mouse


 

Aquestes galetes les vaig fer per l’aniversari de la Noa, la meva nebodeta petita, que l’altre dia va fer 2 anyets... Felicitats wapaaa!!! Algunes també les vaig portar a la feina (pels catadors de l’hora de l’esmorzar  i per la Jone, que llegia la Tesi!!).

Vaig seguir un tutorial molt bo de la Natàlia (Tartafantasia), amb uns vídeos on tot ho explica molt bé (com fer la massa de galetes de mantega, com tallar i fornejar les galetes, i com decorar-les amb fondant). Per veure’ls cliqueu aquí! Mil gràcies pels tutorials, ens van de conya a les novatilles, jejeje!! I si us entreteniu per la web... fa pastissos que m'encanten, mmmmm!!


Les galetes a ella li surten perfectes, a mi no tant... se’m van trencar moltes orelletes!!! Al final vaig decidir que si algun dia les torno a fer, em compraré el tallador amb la forma del Mickey. O les faré encara més gruixudes!!

Per decorar-les vaig fer servir fondant de la marca Funcakes: vermell (Fire Red) i negre (Raven Black). Aquesta marca m’encanta, és molt tovet. Però el negre se’m va acabar i per les últimes orelles vaig agafar un altre que tenia obert de la casa Renshaw (ostres, aquest feia molta pudor i era dolentíssim, el vaig provar i era fastigós, així que no el vaig fer servir i algunes orelles es van quedar sense fondant, jejeje!!). És el que té anar sempre a contrarrellotge, acabar a les tantes de la nit i no poder anar a comprar-ne més!!


Espero que us agradin!! També vaig fer les lletres N-O-A i el núm. 2, però tampoc se’m van unir al forn ;) Hauré de practicar més!! Però per separat també estaven bones!!!!! Al final ho vaig posar en bossetes petites (algunes individuals, algunes dobles), i la Noa les va repartir molt bé per tota la família!! Petons!!! 

dilluns, 4 de març del 2013

Pastís de poma bonííííííísssssiiiimmm!!

Aquest pastisset tan bo li vaig fer a l’Ivan pel seu 30è aniversari. Li encanta!! També vaig fer-li xató, però aquest no va tenir massa èxit perquè picava molt (és que feia mooolt que no en feiaaa, i no me’n recordava massa de quants alls li havia de posar!!).
La recepta del pastís és la mateixa que vaig fer servir per fer els Cupcakes de poma i canyella, però aquesta vegada li vaig posar molt poqueta canyella!
Aquí el teniu abans d’entrar al forn...


Després de sortir-ne (una mica torrat per un costat, sí)...

I després de sopar!!


Felicitats wapu!! Ah, i us deixo la recepta pels qui vulguin provar-ho! Ànims, queda boníssim!!!

Ingredients:

- 125 g de mantega a temperatura ambient
- 200 g de sucre
- 2 ous
- Essència de vainilla
- 300 g de farina de reposteria
- 2 culleradetes de llevat 
- 2 pomes (una tallada a daus i una altra tallada en forma de mitges llunes)
- Suc de ½ llimona
- 180 ml de llet
- 1 cullerada petita de canyella en pols

Preparació:

- Escalfar el forn a 180ºC
- Tallar les pomes i tirar el suc de ½ llimona per sobre perquè no s’oxidin. Reservar
- En un bol, batre la mantega i el sucre fins a obtenir una crema
- Agregar els ous un a un, batent de manera continuada
- Afegir una culleradeta d’essència de vainilla i afegir també la llet
- Tamissar la farina, el llevat i la canyella i incorporar a la primera preparació, de manera intercal·lada amb la poma (tallada a daus) i el suc
- Barrejar bé, omplir el motllo, posar les mitges llunes de poma per sobre, i posar-lo al forn 25-30 minuts (anar vigilant)

dissabte, 2 de març del 2013

Brownie cupcakes!



Ooohh, per fi m’he comprat una batedora!!! Ja està bé de demanar-li a ma mare o a la meva veïna!! I és d’aquestes amb peu, m’encanta perquè pots anar afegint els ingredients sense deixar de batre!! I no se't cansa el braç, jejeje!! Prometo tractar-la amb mooooooolt de carinyooo!!! Mua mua muaaaaa!!

Per estrenar-la he fet aquests brownie cupcakes (són més muffins que cupcakes, però bueno, com alguns estan decorats...). He seguit la recepta de la Cris de SugarMur, una mica adaptada (la teniu en aquest enllaç). Els he fet per l’aniversari de l’Ivan i n’he guardat alguns, que s’han convertit en Trikis i els han acabat de decorar les meves nebodes, què us semblen? Jejejeje!

Aquests els hi vaig portar a l’Ivan el cap de setmana que vem anar a esquiar a Port Ainé. No va fer 3 anys, en va fer 30, però no podia posar-hi tantes espelmes!!


Aquesta és la caixeta que els vaig portar a les meves nebodes:


I així els van decorar! En saben mooolt!! 


I aquí us deixo la recepta, una mica il·lustrada aquesta vegada, perquè veieu la batedora!!!  No és una Kitchen Aid, però no està gens malament!! Espero que us agradin!! 

Ingredients (per 24 cupcakes):

- 135 g de Mantega a temperatura ambient
- 450 g de xocolata negra fondant
- 5 ous grans (L)
- 270 g de sucre
- 2 cullerades d’essència de vainilla
- 215 g de farina de reposteria
- 2 culleradetes de bicarbonat sòdic
- Nous pelades

Preparació:

- Es preescalfa el forn a 180ºC
- Es posa en un bol la mantega i la xocolata tallada a trossets petits. Es posa al microones i es va controlant cada 15 segons, obrint la porta i remenant cada vegada amb una espàtula perquè es vagi desfent més fàcilment
- Un cop està tot ben desfet, s’afegeix l’essència de vainilla i es deixa reposar
- Al bol de la batedora es baten els ous amb el sucre i una miqueta de sal



- Es tamissa la farina i el bicarbonat sòdic, i es va afegint poc a poc a la mescla d’ou i sucre, sense deixar de batre (a velocitat molt baixa)
- Un cop barrejat, s’afegeix la mescla de xocolata i mantega reservada, que ja està tèbia. Es bat a velocitat molt lenta, fins que quedi ben homogeni


- En aquest punt s’afegeixen les nous (tantes com es vulguin) una mica trossejades. Es barreja bé amb una espátula i ja tenim la massa llesta!!
- Es preparen les càpsules de cupcakes en una safata i s’omplen amb la massa i amb l’ajut d’una cullera o medidor. Per sobre se li poden posar unes quantes nous més
- Es posen al forn a 180ºC durant uns 20 minuts (controlant-ho) i un cop fets es deixen refredar sobre una reixeta