Sant Jordi, mmmm!!… els carrers de tot
Catalunya fan olor a roses i llibres, els balcons s’omplen de senyeres…
m’encanta! A casa també noto aquesta olor, però es barreja amb una altra… mmmm,
què serà??? la meva cuina fa olor... a cupcakes!! Síííííí, a cupcakes de vainilla i
a buttercream de colors!! Vermell, verd, i groc!! Oooohhh, i a més m’han quedat
molt vistosos!!
Just el diumenge abans de Sant Jordi em va
venir la inspiració, veient el programa de l’Alma al Divinity (CupcakeManiacs).
Va sortir una noia explicant com fer roses amb buttercream (sí, sí, sense
fondant, que les roses de fondant ja estan més que explicades per tot arreu!),
i la veritat és que semblaven fácils! Doncs vaig anar per feina i m’hi vaig
posar!
Però clar, no tenia tot el material. Vaig
improvitzar un clau (o pinxo) per fer flors amb una canyeta i un tap d’ampolla,
i va fer el seu servei, eh! Jejejeje! Vaig fer pocs pètals perquè sino quedava
la rosa massa gran (després de practicar una mica, vaig aconseguir que em
quedéssin prou bé!). Ah, i les fulles sí que em van sortir massa grans, així
que a mig decorar vaig decidir canviar i posar unes fulles que tenia fetes amb
fondant, i la veritat és que m’agraden més les de fondant que les de
buttercream, jejeje!! M’hauré de comprar alguna boquilla més petita!!! Un cor i
una perla per donar-li el toc final... i ja està!! Moníssims!!!
Per experimentar una mica, vaig provar de
fer buttercream de 2 colors (vermell i groc), posant dues mànegues pastisseres
petites dins d’una altra més gran, i aprentant-ho tot alhora... Un va quedar
més groc i l’altre més vermell, però amb les estrelletes i els topitos dónen el
pego, oi??
La recepta és senzilla, aquí la teniu (ja l’he fet servir altres cops). Bon Sant Jordi i Bon profit a tots!!
Cupcakes de Vainilla
Ingredients:
- 100 g de mantega sense sal a temperatura ambient
Ingredients:
- 100 g de mantega sense sal a temperatura ambient
- 120 g de sucre
- 150 g de farina de reposteria
- 1 cullerada de postre de llevat Royal
- 2 ous mitjans
- 1/2 cullerada de postre d'essència de vainilla
Preparació:
- Escalfar el forn a 180ºC
- Batre la mantega en un bol fins que quedi cremosa
- Sense deixar de batre, afegir el sucre i la vainilla
- Afegir els ous (un a un)
- Tamissar la farina i el llevat, i afegir-ho lentament a la mescla, sense deixar de batre i fins que quedi una massa homogènia
- Preparar les càpsules a la safata de cupcakes
- Omplir les càpsules amb una cullera de gelat (màxim fins a 2/3)
- Posar-ho al forn durant uns
25-30 minuts (depenent del forn, fins que l’escuradents surti nét)
- Un cop estan fets, deixar
refredar sobre una reixeta
Buttercream
Ingredients:
- 250 g de mantega sense sal a temperatura ambient
- 325 g de sucre glass
- 1 culleradeta d’essència de vainilla
- 2-3 cullerades de llet semidesnatada
- Colorants en pasta (groc, vermell i verd)
Preparació:
- En un bol posem el sucre
glass tamissat i la mantega. Cobrint el bol, ho batem a velocitat baixa
- Afegim l’essència de
vainilla i la llet i seguim batent, a una velocitat mitja, durant almenys 5
minuts (o fins que la buttercream quedi blanqueta i cremosa)
- Dividir la buttercream en 3
bols i tenyir-los amb els colorants en pasta
Demà farem cupcakes a ca la Merceditas!!! ^_^ en honor a la Cris-Cris!!!!!!!!! XDDDDDDD
ResponEliminabien!! ja em diras què tal!!
ResponEliminaHola,acabo de descubrir tu blog y haces cosas muy ricas y chulas!me voy a quedar como seguidora,yo te invito a que te pases por los mios!:-)
ResponEliminaBesines
Mil Gracias Miriam! Tengo mil cosas pendientes de publicar, a ver si me pongo ya las pilas! He visto tu blog dulce, me encanta todooo, igual pruebo alguna de tus recetas!!
EliminaBesos