dimarts, 23 d’abril del 2013

Cupcakes de Sant Jordi


Sant Jordi, mmmm!!… els carrers de tot Catalunya fan olor a roses i llibres, els balcons s’omplen de senyeres… m’encanta! A casa també noto aquesta olor, però es barreja amb una altra… mmmm, què serà??? la meva cuina fa olor... a cupcakes!! Síííííí, a cupcakes de vainilla i a buttercream de colors!! Vermell, verd, i groc!! Oooohhh, i a més m’han quedat molt vistosos!!


Just el diumenge abans de Sant Jordi em va venir la inspiració, veient el programa de l’Alma al Divinity (CupcakeManiacs). Va sortir una noia explicant com fer roses amb buttercream (sí, sí, sense fondant, que les roses de fondant ja estan més que explicades per tot arreu!), i la veritat és que semblaven fácils! Doncs vaig anar per feina i m’hi vaig posar!


Però clar, no tenia tot el material. Vaig improvitzar un clau (o pinxo) per fer flors amb una canyeta i un tap d’ampolla, i va fer el seu servei, eh! Jejejeje! Vaig fer pocs pètals perquè sino quedava la rosa massa gran (després de practicar una mica, vaig aconseguir que em quedéssin prou bé!). Ah, i les fulles sí que em van sortir massa grans, així que a mig decorar vaig decidir canviar i posar unes fulles que tenia fetes amb fondant, i la veritat és que m’agraden més les de fondant que les de buttercream, jejeje!! M’hauré de comprar alguna boquilla més petita!!! Un cor i una perla per donar-li el toc final... i ja està!! Moníssims!!!


Per experimentar una mica, vaig provar de fer buttercream de 2 colors (vermell i groc), posant dues mànegues pastisseres petites dins d’una altra més gran, i aprentant-ho tot alhora... Un va quedar més groc i l’altre més vermell, però amb les estrelletes i els topitos dónen el pego, oi??



La recepta és senzilla, aquí la teniu (ja l’he fet servir altres cops). Bon Sant Jordi i Bon profit a tots!!

Cupcakes de Vainilla

Ingredients:

- 100 g  de mantega sense sal a temperatura ambient

- 120 g de sucre

- 150 g de farina de reposteria

- 1 cullerada de postre de llevat Royal

- 2 ous mitjans

- 1/2 cullerada de postre d'essència de vainilla


Preparació:

- Escalfar el forn a 180ºC

- Batre la mantega en un bol fins que quedi cremosa

- Sense deixar de batre, afegir el sucre i la vainilla

- Afegir els ous (un a un)

- Tamissar la farina i el llevat, i afegir-ho lentament a la mescla, sense deixar de batre i fins que quedi una massa homogènia

- Preparar les càpsules a la safata de cupcakes

- Omplir les càpsules amb una cullera de gelat (màxim fins a 2/3)

- Posar-ho al forn durant uns 25-30 minuts (depenent del forn, fins que l’escuradents surti nét)

- Un cop estan fets, deixar refredar sobre una reixeta


Buttercream

Ingredients:

- 250 g de mantega sense sal a temperatura ambient

- 325 g de sucre glass

- 1 culleradeta d’essència de vainilla

- 2-3 cullerades de llet semidesnatada

- Colorants en pasta (groc, vermell i verd)


Preparació:

- En un bol posem el sucre glass tamissat i la mantega. Cobrint el bol, ho batem a velocitat baixa
- Afegim l’essència de vainilla i la llet i seguim batent, a una velocitat mitja, durant almenys 5 minuts (o fins que la buttercream quedi blanqueta i cremosa)
- Dividir la buttercream en 3 bols i tenyir-los amb els colorants en pasta



4 comentaris:

  1. Demà farem cupcakes a ca la Merceditas!!! ^_^ en honor a la Cris-Cris!!!!!!!!! XDDDDDDD

    ResponElimina
  2. Hola,acabo de descubrir tu blog y haces cosas muy ricas y chulas!me voy a quedar como seguidora,yo te invito a que te pases por los mios!:-)
    Besines

    ResponElimina
    Respostes
    1. Mil Gracias Miriam! Tengo mil cosas pendientes de publicar, a ver si me pongo ya las pilas! He visto tu blog dulce, me encanta todooo, igual pruebo alguna de tus recetas!!
      Besos

      Elimina